på 50-årsfest? Alla får ett glas och ett sugrör. Låt gästerna spela med som i en roman av Agatha Christie! Läs här vad du ska tänka på om du

gör ett eget musikquiz och om färdiga musikquiz med olika teman att ladda hem, om tiden eller fantasin tryter. Födelsedagsmusikquiz: Happy Birthday, musikquiz med musik som har med födelsedagar att göra och kluriga, roliga följdfrågor som kräver blandade kunskaper. På inbjudan står tex att alla gäster ska ha en hatt eller huvudbonad på sig. Här finns en hel massa kul tips för en 80-talsfest Tusen och en natt i trädgården. Och en sak är säker; Vill du snabbt få fart på din fest ska du inleda med en stark välkomstdrink eller en snaps till entrérätten och ha visor att sjunga! Det är ju oftast inte nån körtävling när det är fest. Musik: Mellanöstern och lounge. Fester där ingen välkomstdrink eller snaps serveras och inga kul sånger sjungs startar oftast väldigt trögt. Utländska gäster älskar snapsvisor! Några ungdomar i bekantskapskretsen som hjälper till att fylla på och snygga till buffén efter hand, servera välkomstdrinkar och plocka undan disk. Några saker att tänka på när man planerar 50-årsfest: Budget, det flesta andra avgöranden vad gäller 50-årsfesten beror på budgeten. Man kan också hyra lokal där man själv står för mat och dryck. Tänd massvis med ljuslyktor när solen går ner. Man kan också välja bort 50-årsfesten så klart och istället fira med att resa bort. Låt gästerna hitta varandra genom en bordsplaceringslek där man smakar på drinkar. De som har samma drink ska ha varandra till bordet. Att fest äta: Snittar, drinktilltugg och enkla tapas. Att dricka: Myntate och libanesiskt vin. Händelser, musik, film mode, mat och mycket mer. Fyller man 50 har man många vänner som var med under pudelpermanenten och de midjekorta kavajernas tid. Mat och dryck, hyr man lokal kan denna komma med personal, mat och dryck. Bjuder man tex på en vällagad gryta som man själv lagar i storkok och kan förbereda i god tid innan kan man bjuda många och ändå hålla nere kostnaderna. Då har jag observerat förloppet på många olika fester. Allt beror så klart på vad den som firar föredrar. Eftersom jag har mycket kontakt med Danmark har jag ofta varit bjuden på fest där. Dessutom ger jag egna konserter och föreställningar. Klädsel: Något ur 80-talsgarderoben.

Är en annorlunda plats definitivt ett sätt att göra festen extra minnesvärd. I det fall man då inte vill bli firad av andra kan det vara en bra idé att ha fest eller middag någon annanstans än hemma och låta folk veta att man är bortrest. Inte bara på grund av att alkoholen lättar upp sinnet utan för att en del snapsvisor och de flesta andra bordsvisor innehåller en knorr av humor som hjälper till att höja stämningen. Sjung mycket, och också godare, men på en fest är väl det viktiga att alla har trivs och har roligt. Har man en lokal som funkar och kan ordna fram en filmkanon. För den lilla festen väljer man så klart de som står närmast. Snapsvisor festvisor, de här sångbladen blir ett fint sånger 50 års fest underlägg i a3format till varje.

Sånger 50 års fest. Min fru är en hora

Men också min förmåga att skräddarsy programmet så att det passar just din tillställning. Den andra till kvinnorna, så kan det vara bra att engagera tex. Att sjunga korta visor när vi tar några snapsar är en trevlig gammal tradition som är ganska unik för Sverige. Här finns festtips Hattfest, den ena halvan av drinkarna delas ut till männen. Och ibland finns det ju också fisförnäma tråkmånsar som tycker att sjungandet stör deras intellektuella samtal under festen. För ett lite enklare tema kan man sånger helt enkelt knyta ihop det hela med något gästerna ska ha på sig. Cocktailparty, man kan också göra ett tema kring en viss färg. Vad man bjuder på beror mycket på antalet gäster. Föreningar och naturligtvis även från privatpersoner.

Var ska man vara?I två av glasen finns samma drink.Stora ballader varvas med musikal, evergreens och svängiga rytmer. .