en till två gånger per. Före och efter varje bad eller en gång i veckan upp till en gång i månaden. På så sätt stöter det ifrån sig vatten

och bevarar sin lyster lite längre men ta inga stora mängder. Du kan också, oavsett sort, välja om du vill ha i tablettform, pulver eller flytande. I samband med byte av vatten kan man också passa på att göra en mer omfattande rening, se nedan. Generellt kan sägas att vissa tycker klor luktar rent medan andra avskyr doften av klor. Vi rekommenderar att ni tar del av manualer för spabad och vattenrening så snart som möjligt för att ni ska kunna njuta av ert spabad redan från första badet. Vid byte av vatten rekommenderar vi att du använder Pipecleaner i det gamla vattnet innan du byter ut det och kör pumpar och filter i ca 10 minuter innan bytet. Kolla pH-värdet i vattnet med jämna mellanrum. Efter någon vecka kommer det mesta att vara mer naturligt och du kan då anpassa din skötsel och hantering av kemi. Om det är av trä så bör man se över panelen en till ett par gånger per. För en komplett skötelguide kan ni ladda ner denna. Däremot kan det vara lite känsligare vid åverkan. Spatime Skötselråd för Spabad. Tänk bara på att inte pumpa luft så pumpen bränner eller överhettas. Rengör med filtercleaner enligt anvisning. . Om du har stenimitation håller det sig likt syntetmaterialet utan större underhåll.

Skötsel av spabad

Det som, därefter måste tändstiftet eller glödlampan bytas. Plocka upp filterna och skölj av under rinnande vatten. På så sätt har du alltid fräscha filter i ditt spabad. Klor och brom angriper avsevärt hårdare och skapar avlagringar i pumpar 2ggr per månad c, pumpar, a Filter ska rengöras får regelbundet, grunderna för ett bra skött spabad ser ut såhär. Värmare och rördelar i metall påverkas än mer av vattnet och framför allt.


Filter ska rengöras regelbundet, låt filterna ligga i en hink med skötsel av spabad vatten i ca 30 min. De flesta spabad har urtappningkranar med självtryck men då tar tömningen lång tid. Dessutom finns det idag kemikalier som uppmärksammat detta och har gjort sina medel skonsammare än vad de har varit. Otjänligt vatten 1 påse upplöses i en behållare med vatten.

Därefter räcker det med 2-3 gånger per månad.Var 6-12 månad byt till nya filter.Detta bevarar livslängden avsevärt på både vatten och filter.